Doufám, že bude tento nízkosacharidový dezert chutnat a nezapomeňte mě označit :
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
najemno nastrouhané dýně 200 g |
200 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
LC bez cukru 2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup: bílky si vyšleháte se špetkou soli, žloutky smícháte s dýní a případně sladidlem a mouky s kakaem, práškem do pečiva a kořením smícháte také zvlášť. Poté smícháte směs se žloutky se suchými ingrediencemi a až na závěr postupně se sněhem.
-
Dáte do pečícím papírem vymazané formy a pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Necháte vychladnout, pomažete marmeládou, polejete čokoládou a posypete kokosem. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit :)
Makronutrienty
43%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 978 kJ | 592 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 142 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,5 g
6,14 g |
10,6 g
3,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,75 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
8,46 g |
9,86 g
5,13 g |
Bílkoviny | 6,93 g | 4,2 g |
Sůl | 0,434 g | 0,263 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů