Dýňový krém - LC
Typická podzimní lowcarb polévka, sytá a výborná. Další nápady a inspirace pohromadě: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Halloween
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 0,5 kusu |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
česnek stroužky | 1 kus |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
vývar zeleninový domácí | 400 ml |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Na másle osmahneme šalotku a česnek, přidáme dýní a chilli, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů