Dýňový koláč ze špagetovky

Jídelní plán

Většina z nás si pod slovem koláč vybaví koláč sladký. V tomto případě se jedná o dýňový koláč slaný ze špagetové dýně. Špagetová dýně je ta podlouhlá žlutá dýně. Při jejím rozkrojení uvnitř najdete jako u každé jiné semínka. Ty před zpracováním vydlabej a schovej na příští rok, pokud máš zahrádku. Krásně se jim daří i na kompostu.Krása u špagetové dýně je ta, že se po jejím upečení pomocí vidličky hezky dělí na vlákna. Vlákna připomínají špagety, tak asi proto špagetová dýně.

Dýňový koláč ze špagetovky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně špagetová 500 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
česnek stroužky 2 kusy
cibulka jarní, sečka 1 kus
rajče 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
bazalka čerstvá 1 hrst
sýr parmazánového typu, strouhaný 80 g

Postup přípravy

  1. Špagety z dýně dáme do misky a smícháne společně s vajíčky, solí, pepřem a propasírovaným česnekem. Nadrobno si nakrájíme jarní cibulku, kterou přidáme ke směsi. Pomocí škrabky na sýr nebo klasického stuhadla (zvol hrubší plochu) nastrouháme do směsi parmezán podle chuti.

  2. Všechno promícháme a dáme do koláčové formy na pečení. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Rajčata si omyjeme a nakrájíme na plátky, které dáme na povrch koláče.

  3. Pečeme zhruba 20 minut, dokud nezačne povrch chytat zlatavou barvu. Těsně před dopečením posypeme parmezánem neno jiným sýrem a necháme zapéct dozlatova.

  4. Před podáváním ozdobíme čersrtvou bazalkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů