Dýňový koláč s tvarohem
Lahodný lowcarb dezert, zkuste :) Další nápady, recepty, videa a inspirace: @hrisny_lowcarb https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=YzAwZjE1ZTI0Zg==
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Snídaně
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 170 g |
vajíčka | 1 kus |
dýně Hokkaido | 0,5 kusu |
skořice celá | 2 kusy |
badyán celý | 4 kusy |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
bílý jogurt | 140 g |
čekankový sirup | 10 g |
borůvky | 1 hrst |
brusinky čerstvé | 50 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 30 g |
Postup přípravy
-
Dýni povaříme doměkka s kořením, vyjmeme koření, rozmixujeme a necháme vychladnout. Přidáme mouku, vajíčko a pořádně promícháme. Formu vymažeme a rozložíme těsto, pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Tvaroh, jogurt a sirup si smícháme. Naskládáme na korpus ovoce a čokoládu, zalijeme krémem a opět posypeme ovocem a čokoládou. Necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů