Dýňový koláč

Žaneta Sládková, I feel GOOD

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Dýňový koláč

Výsledkem včerejšího večerního záchvatu vaření a pečení je i tento dýňový koláč. Největší radost mám z korpusu, který je bez obilné mouky, lepku a cukru, a až skončí dýňová sezona, dá se použít jako skvělý základ i pro jiné koláče a dorty! Takže 3x hurá!

Postup přípravy

  1. Koláčovou formu si vysteleme pečícím papírem. Všechny ingredience do těsta smícháme a pomocí roboru nebo ručním hnětením vytvoříme těsto. Tím vysteleme dno i okraje pečící formy.

  2. Pokrájenou dýni povaříme v osolené vodě zhruba 10 minut a necháme ji vychladnout. Kokosouvou mouku, stévii, vanilku a skořici a dýni dáme do robotu a zpracujeme do hladké hmoty, pak břidáme máslo, smetanu, vejce a dopracujeme. Hladkou hmoutu nalijeme na plech se základním těstem a uhladíme.

  3. Na závěr posypeme pekanovými ořechy. Kdo se tolik nebrání cukrům, může ještě jemně zakápnout vršek koláče medem, javorákem nebo jiným sirupem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů zhruba 50 minut.

    A uždibovat máme tenhle koláč povoleno i večer!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte