Dýňový knedlík - LC
Zdravější alternativa knedlíků. Jako příloha k omáčkám či kachně vám tento nízkosacharidový (lowcarb) knedlík skvěle poslouží. Jen ze tří surovin, hotový do 10 minut! Tento fotila Bona Verča (4 porce), uvařila stejný (2 porce) Miroslava Andrlová-Hradecká ze skupiny Recepty pro LC... holky děkujeme:)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Paleo
- Posvícení
- Primal
- Přílohy
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 250 g |
vaječný bílek | 2 kusy |
vaječný žloutek | 2 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Hokkaido najemno nastrouhat, posolit, chvíli nechat vypotit. Přebytečnou vodu vymačkat. Mezitím si vyšlehat sníh z bílků.
-
Vše opatrně smíchat, dát do dvou hrnků. V mikrovlnce na plný výkon 4-5 minut vařit. Je nadýchaný, lehce nasládlý, moc dobrý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů