Zdravější alternativa knedlíků. Jako příloha k omáčkám či kachně vám tento nízkosacharidový (lowcarb) knedlík skvěle poslouží. Jen ze tří surovin, hotový do 10 minut!
Tento fotila Bona Verča (4 porce), uvařila stejný (2 porce) Miroslava Andrlová-Hradecká ze skupiny Recepty pro LC... holky děkujeme:)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Hokkaido najemno nastrouhat, posolit, chvíli nechat vypotit. Přebytečnou vodu vymačkat.
Mezitím si vyšlehat sníh z bílků.
-
Vše opatrně smíchat, dát do dvou hrnků.
V mikrovlnce na plný výkon 4-5 minut vařit.
Je nadýchaný, lehce nasládlý, moc dobrý.
Makronutrienty
40%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 266 kJ | 475 kJ |
Kalorická hodnota | 63,5 kcal | 113 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,08 g
2,12 g |
9,08 g
3,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,508 SVJ | 0,908 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,07 g
1,11 g |
5,49 g
1,98 g |
Bílkoviny | 4,43 g | 7,91 g |
Sůl | 0,931 g | 1,66 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů