DÝŇOVÝ DORT S OSTRUŽINAMI A LÍSKÁČI

Kombinace dýně a ostružin v tomto lowcarb dezertu lahodí nejen ústům, ale i oku... Děkujeme Kateřině Tiché za luxusní sezónní recept :)

DÝŇOVÝ DORT S OSTRUŽINAMI A LÍSKÁČI

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 250 g
mouka z lískových ořechů 100 g
mouka kokosová 50 g
máslo čerstvé 50 g
voda horká 50 ml
mléko plnotučné 150 ml
vajíčka 3 kusy
erythritol, sukrin 6 lžiček
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
lučina 100 g
ostružiny sušené mrazem 3 g
ořechy lískové 3 g
ostružiny sušené mrazem 1 g

Postup přípravy

  1. - do rozvírací formy (průměr 2O cm) scvakneme na dno pečicí papír, ráfek vymažeme máslem - dýni zbavíme pecek a i s kůrou najemno nastrouháme

  2. - ušleháme vejce s erythritolem a solí do husté pěny (1O min), přišleháme zchladlé máslo, horkou vodu, mouky s prdopem, jogurt/mléko a vmícháme dýni

  3. - nakydáme (opravdu je to asi nejpřesnější výraz) do formy a lžící uhladíme, pečeme cca 4O minut na 16O°C (zkoušíme špejlí, případně dobu pečení prodloužíme), v pootevřené troubě necháme lehce zchladnout, když na to můžeme sáhnout, přendáme z formy na utěrku a necháme vychladnout, poté prořízneme napůl

  4. - ušleháme šlehačku do 3/4 tuhosti, vešleháme tvaroh, sýr (odebereme část do zdobicího sáčku) a pudr, případně dosladíme čekankovým sirupem (ty ostružiny jsou fakt docela kyselé)

  5. - namažeme spodní díl korpusu, přiklopíme vrchním, omažeme dokola a shora, ozdobíme bílým krémem, lískáči a troškou pudru

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů