Kombinace dýně a ostružin v tomto lowcarb dezertu lahodí nejen ústům, ale i oku...
Děkujeme Kateřině Tiché za luxusní sezónní recept :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 20 cm | |
---|---|
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 ml |
50 ml |
150 ml |
150 ml |
3 kusy |
3 kusy |
6 lžiček |
6 lžiček |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
rozmixovat na pudr 3 g |
3 g |
Navrch | |
3 g |
3 g |
pudr 1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
- do rozvírací formy (průměr 2O cm) scvakneme na dno pečicí papír, ráfek vymažeme máslem
- dýni zbavíme pecek a i s kůrou najemno nastrouháme
-
- ušleháme vejce s erythritolem a solí do husté pěny (1O min), přišleháme zchladlé máslo, horkou vodu, mouky s prdopem, jogurt/mléko a vmícháme dýni
-
- nakydáme (opravdu je to asi nejpřesnější výraz) do formy a lžící uhladíme, pečeme cca 4O minut na 16O°C (zkoušíme špejlí, případně dobu pečení prodloužíme), v pootevřené troubě necháme lehce zchladnout, když na to můžeme sáhnout, přendáme z formy na utěrku a necháme vychladnout, poté prořízneme napůl
-
- ušleháme šlehačku do 3/4 tuhosti, vešleháme tvaroh, sýr (odebereme část do zdobicího sáčku) a pudr, případně dosladíme čekankovým sirupem (ty ostružiny jsou fakt docela kyselé)
-
- namažeme spodní díl korpusu, přiklopíme vrchním, omažeme dokola a shora, ozdobíme bílým krémem, lískáči a troškou pudru
Makronutrienty
18%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 926 kJ | 1 109 kJ |
Kalorická hodnota | 221 kcal | 265 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,87 g
2,53 g |
7,04 g
3,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,587 SVJ | 0,704 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,1 g
8,11 g |
22,9 g
9,72 g |
Bílkoviny | 7,19 g | 8,62 g |
Sůl | 0,273 g | 0,328 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů