Dýňový dort bez cukru a mouky

Oli

Lahodný lowcarb dezert, který zachutná všem. Děkujeme Romaně Važanské za recept :)

Dýňový dort bez cukru a mouky

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 400 g
vajíčka 4 kusy
kokosový olej 60 g
mouka kokosová 100 g
kokos sušený, strouhaný 100 g
xylitol 3 lžíce
soda jedlá 2 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
tvaroh měkký, kostka 500 g
citrónová kůra 2 lžičky
xylitol, cukr březový 2 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
mandle lupínky 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme do máslem vymazané dortové formy o průměru 28 cm, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 35-45 minut, podle typu trouby. Hotový korpus necháme vychladnout a pak na něj naneseme náplň.

  2. Suroviny na náplň ušleháme dohladka. Dort necháme přes noc uležet v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů