Dýňový dort bez cukru a mouky
Lahodný lowcarb dezert, který zachutná všem. Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 400 g |
vajíčka | 4 kusy |
kokosový olej | 60 g |
mouka kokosová | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 100 g |
xylitol | 3 lžíce |
soda jedlá | 2 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
tvaroh měkký, kostka | 500 g |
citrónová kůra | 2 lžičky |
xylitol, cukr březový | 2 lžičky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
mandle lupínky | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme do máslem vymazané dortové formy o průměru 28 cm, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 35-45 minut, podle typu trouby. Hotový korpus necháme vychladnout a pak na něj naneseme náplň.
-
Suroviny na náplň ušleháme dohladka. Dort necháme přes noc uležet v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů