Od doby, kdy jsem vyzkoušela pečený dýňový low carb cheesecake, nedám na dýňové dezerty dopustit. Vyzkoušejte tento skvělý, vláčný a nádherně voňavý dýňový nízkosacharidový dezert, který je upečený pouze ze základních surovin.
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
70 g |
70 g |
15 g |
15 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
75 g |
75 g |
nasekat na hrubo 50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni uvaříme ve vodě do měkka, scedíme, necháme okapat a tyčovým mixerem umixujeme pyré. Ušleháme máslo se sladidlem, zašleháme postupně vejce, zchladlé pyré, rum, citronovou šťávu. Sypké suroviny včetně koření smícháme v zvlášť v misce. Vzniklou sypkou směs postupně vmícháme do pyré s vajíčky a nalijeme do vymazané formy.
-
Pečeme při 175st. cca 45 min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby.
Makronutrienty
27%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 067 kJ | 595 kJ |
Kalorická hodnota | 255 kcal | 142 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
1,94 g |
5,63 g
1,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 0,563 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,8 g
8,34 g |
10,5 g
4,65 g |
Bílkoviny | 8,64 g | 4,82 g |
Sůl | 0,433 g | 0,241 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů