Dýňový chlebíček - LC

Jogínka

Od doby, kdy jsem vyzkoušela pečený dýňový low carb cheesecake, nedám na dýňové dezerty dopustit. Vyzkoušejte tento skvělý, vláčný a nádherně voňavý dýňový nízkosacharidový dezert, který je upečený pouze ze základních surovin.

Dýňový chlebíček - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýně 150 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g
skořice mletá 1 lžička
zázvor sušený mletý 1 špetka
hřebíček mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka
mouka kokosová 70 g
mouka lněná 15 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
máslo čerstvé 75 g
ořechy vlašské 50 g
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni uvaříme ve vodě do měkka, scedíme, necháme okapat a tyčovým mixerem umixujeme pyré. Ušleháme máslo se sladidlem, zašleháme postupně vejce, zchladlé pyré, rum, citronovou šťávu. Sypké suroviny včetně koření smícháme v zvlášť v misce. Vzniklou sypkou směs postupně vmícháme do pyré s vajíčky a nalijeme do vymazané formy.

  2. Pečeme při 175st. cca 45 min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů