Dýňový chlebíček - LC
Od doby, kdy jsem vyzkoušela pečený dýňový low carb cheesecake, nedám na dýňové dezerty dopustit. Vyzkoušejte tento skvělý, vláčný a nádherně voňavý dýňový nízkosacharidový dezert, který je upečený pouze ze základních surovin.
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Halloween
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 150 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 20 g |
skořice mletá | 1 lžička |
zázvor sušený mletý | 1 špetka |
hřebíček mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
mouka kokosová | 70 g |
mouka lněná | 15 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 75 g |
ořechy vlašské | 50 g |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni uvaříme ve vodě do měkka, scedíme, necháme okapat a tyčovým mixerem umixujeme pyré. Ušleháme máslo se sladidlem, zašleháme postupně vejce, zchladlé pyré, rum, citronovou šťávu. Sypké suroviny včetně koření smícháme v zvlášť v misce. Vzniklou sypkou směs postupně vmícháme do pyré s vajíčky a nalijeme do vymazané formy.
-
Pečeme při 175st. cca 45 min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů