DÝŇOVÝ CHLÉB - LC
Dýně má výhodu stejně jako cuketa a to, že jde dělat na sladko i na slano. Tento chlebík je důkaz, že se pečivo dá udělat i zdravě a chutně bez mouky. Mrkněte na další recepty na mém profilu, kde do neděle probíhá zajímavá soutěž ➡️ https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýňové pyré | 250 g |
vajíčka | 4 kusy |
mléko plnotučné | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
mandlová mouka | 3 lžíce |
mouka lněná | 3 lžíce |
dýňová semínka | 3 lžíce |
psylium | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci a mlékem. Poté přidáme zbylé sypké ingredience a necháme 15 minut odpočinout. Poté navlhčenýma rukama vytvarujeme bochánek/veku, posypeme dýňovými semínky a pečeme na 190° cca 35 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů