DÝŇOVÝ CHLÉB - LC

lowfit_zuzi

Dýně má výhodu stejně jako cuketa a to, že jde dělat na sladko i na slano. Tento chlebík je důkaz, že se pečivo dá udělat i zdravě a chutně bez mouky. Mrkněte na další recepty na mém profilu, kde do neděle probíhá zajímavá soutěž ➡️ https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/

DÝŇOVÝ CHLÉB - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
dýňové pyré 250 g
vajíčka 4 kusy
mléko plnotučné 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
mandlová mouka 3 lžíce
mouka lněná 3 lžíce
dýňová semínka 3 lžíce
psylium 3 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýňové pyré rozmixujeme s vejci a mlékem. Poté přidáme zbylé sypké ingredience a necháme 15 minut odpočinout. Poté navlhčenýma rukama vytvarujeme bochánek/veku, posypeme dýňovými semínky a pečeme na 190° cca 35 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů