Dýňový cheesecake
A u dýně zůstaneme i s nedělním dezertem. Kolegyně v práci měla narozeniny a já jsem chtěla upéct něco zajímavého.. Tak vyhrál dýňový cheesecake. Pokaždé peču vločkový korpus, ale zkusila jsem tentokrát sušenkový a musím říct, že ani to není špatné!
- 1h
- 12 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Fitness recepty
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sušenky | 120 g |
kokosový olej | 50 g |
máslo z mandlí, krém | 20 g |
dýně Hokkaido | 400 g |
tvaroh měkký polotučný | 180 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
skořice mletá | 1 špetka |
kypřící prášek do perníku | 1 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
prášek proteinový, vanilka | 20 g |
hladká mouka žitná celozrnná | 15 g |
cukr třtinový | 60 g |
poleva cukrářská čokoládová | 50 g |
kokos sušený, chipsy | 20 g |
Postup přípravy
-
Ovesné sušenky si nadrtíme, přidáme rozpuštěný olej a mandlové máslo. Těsto natlačíme do formy, kterou si vyložíme pečícím papírem a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°.
-
Mezi tím si připravíme krém. Uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme tvaroh, vajíčka, zamícháme a začneme ladit konzistenci. Přidáme protein a mouku. Pokud se vám těsto bude zdát moc tekuté, dejte mouky více. Dále pak jen skořici, perníkový prášek a vanilkový extrakt. Já jsem přidala nakonec ještě asi 60g třtinového cukru.
-
Krém natřeme na lehce zchladlý korpus a dáme do trouby na asi 30 minut.
-
Po upečení polijeme čokoládou a ozdobíme kokosem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů