Dýňový cheesecake

Barča Havlová

A u dýně zůstaneme i s nedělním dezertem. Kolegyně v práci měla narozeniny a já jsem chtěla upéct něco zajímavého.. Tak vyhrál dýňový cheesecake. Pokaždé peču vločkový korpus, ale zkusila jsem tentokrát sušenkový a musím říct, že ani to není špatné!

Dýňový cheesecake

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
sušenky 120 g
kokosový olej 50 g
máslo z mandlí, krém 20 g
dýně Hokkaido 400 g
tvaroh měkký polotučný 180 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
skořice mletá 1 špetka
kypřící prášek do perníku 1 g
vanilkový extrakt 1 lžička
prášek proteinový, vanilka 20 g
hladká mouka žitná celozrnná 15 g
cukr třtinový 60 g
poleva cukrářská čokoládová 50 g
kokos sušený, chipsy 20 g

Postup přípravy

  1. Ovesné sušenky si nadrtíme, přidáme rozpuštěný olej a mandlové máslo. Těsto natlačíme do formy, kterou si vyložíme pečícím papírem a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°.

  2. Mezi tím si připravíme krém. Uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme tvaroh, vajíčka, zamícháme a začneme ladit konzistenci. Přidáme protein a mouku. Pokud se vám těsto bude zdát moc tekuté, dejte mouky více. Dále pak jen skořici, perníkový prášek a vanilkový extrakt. Já jsem přidala nakonec ještě asi 60g třtinového cukru.

  3. Krém natřeme na lehce zchladlý korpus a dáme do trouby na asi 30 minut.

  4. Po upečení polijeme čokoládou a ozdobíme kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů