Dýňový cheesecake

Pavla Janovská, nutriční terapeut

Dýňový  cheesecake

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná celozrnná 100 g
vajíčka 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 10 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
dýně Hokkaido 800 g
šťáva pomerančová čerstvá 3 lžíce
skořice mletá 1 lžička
ricotta, syrovátkový sýr 230 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
šťáva pomerančová čerstvá 1 lžíce
aroma do potravin, rum 1 lžička
erythritol, sukrin 30 g
ořechy vlašské mleté 30 g

Postup přípravy

  1. Suroviny na korpus smíchat a pečeme asi 15 min/180°C.

  2. Dýňová náplň: - uvaříme dýni doměkka (800g), se šťávou z jednoho pomeranče a přidejte skořici. Voda by měla být už vyvařená nebo slijte. Poté rozmixujte společně s 230 g Riccoty , přidejte ještě pomerančovou šťávu z 1/2 pomeranče a šťávu z jednoho citrónu + vanilkovou nebo rumovou esenci nebo a skořici (přidala jsem opět 2 lžíce erythritolu ), následně je nutno perfektně směs vymíchat do hladka, nalejte na korpus, posypejte 30g mletými ořechy a pečte ještě cca 40 minut. Nejlépe nechte ztuhnout do druhého dne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů