Dýňový cheesecake
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 10 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku | 50 ml |
dýně Hokkaido | 800 g |
šťáva pomerančová čerstvá | 3 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
ricotta, syrovátkový sýr | 230 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
šťáva pomerančová čerstvá | 1 lžíce |
aroma do potravin, rum | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 30 g |
ořechy vlašské mleté | 30 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na korpus smíchat a pečeme asi 15 min/180°C.
-
Dýňová náplň: - uvaříme dýni doměkka (800g), se šťávou z jednoho pomeranče a přidejte skořici. Voda by měla být už vyvařená nebo slijte. Poté rozmixujte společně s 230 g Riccoty , přidejte ještě pomerančovou šťávu z 1/2 pomeranče a šťávu z jednoho citrónu + vanilkovou nebo rumovou esenci nebo a skořici (přidala jsem opět 2 lžíce erythritolu ), následně je nutno perfektně směs vymíchat do hladka, nalejte na korpus, posypejte 30g mletými ořechy a pečte ještě cca 40 minut. Nejlépe nechte ztuhnout do druhého dne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů