A u dýně zůstaneme i s nedělním dezertem. Kolegyně v práci měla narozeniny a já jsem chtěla upéct něco zajímavého.. Tak vyhrál dýňový cheesecake. Pokaždé peču vločkový korpus, ale zkusila jsem tentokrát sušenkový a musím říct, že ani to není špatné!
- 1h
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
120 g |
120 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
Náplň | |
400 g |
400 g |
180 g |
180 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
15 g |
15 g |
60 g |
60 g |
Poleva | |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ovesné sušenky si nadrtíme, přidáme rozpuštěný olej a mandlové máslo. Těsto natlačíme do formy, kterou si vyložíme pečícím papírem a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°.
-
Mezi tím si připravíme krém. Uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme tvaroh, vajíčka, zamícháme a začneme ladit konzistenci. Přidáme protein a mouku. Pokud se vám těsto bude zdát moc tekuté, dejte mouky více. Dále pak jen skořici, perníkový prášek a vanilkový extrakt. Já jsem přidala nakonec ještě asi 60g třtinového cukru.
-
Krém natřeme na lehce zchladlý korpus a dáme do trouby na asi 30 minut.
-
Po upečení polijeme čokoládou a ozdobíme kokosem.
Makronutrienty
55%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 863 kJ | 755 kJ |
Kalorická hodnota | 206 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21 g
12,9 g |
18,4 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,1 SVJ | 1,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
6,68 g |
9,23 g
5,84 g |
Bílkoviny | 6,81 g | 5,96 g |
Sůl | 0,113 g | 0,099 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů