Skvělá nízkosacharidová (lowcarb) příloha, já měla k tomuto:
www.jidelniplan.cz/recepty/kureci-nakyp-s-dynovospenatovym-pyre-lc
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Dýňovo špenátové pyré - očištěnou máslovou dýni uvařit se špetkou soli a muškátového oříšku. Na másle osmahnout cibulku a chvíli nechat zavadnout špenát. Umixovat spolu se scezenou dýní.
Makronutrienty
79%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 199 kJ | 462 kJ |
Kalorická hodnota | 47,6 kcal | 111 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,68 g
1,93 g |
20,2 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,868 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,917 g
0,443 g |
2,13 g
1,03 g |
Bílkoviny | 1,46 g | 3,39 g |
Sůl | 0,117 g | 0,271 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů