Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka

Na vlně chuti

Potřebovala jsem rychlou svačinku, podmínkou byla rychlost přípravy a hlavně, aby se držela dobře v ručičce. Dýně a vůně skořice k podzimu prostě patří, jablíček máme plný sklep, takže volba náplně byla jasná.

Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
máslo, rostlinná alternativa 80 g
dýně Hokkaido 88 g
jablečné pyré 126 g
hladká mouka špaldová 290 g
sirup datlový 2 lžíce
skořice mletá 2 lžičky
jablka 2 kusy
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni s jablky nastrouháme najemno, přidáme skořici, mouku, tuk, propracujeme v tvárné, nelepivé těsto, dosladíme dle chuti datlovým sirupem, opět propracujeme. Dle potřeby podsypeme moukou, já použila přibližně 2-3 hrsti. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

  2. Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vytvarujeme v dlaních malé kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a pomocí například paličky z hmoždíře zatlačíme, aby nám vznikl uprostřed těsta dolík, který budeme plnit. Pokud bude docházet k lepení či trhání, pomoučníme si paličku moukou nebo lehce potřeme olejem. Vzniklé důlky naplníme směsí nastrouhaných jablek a skořice.

  3. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Vyzkoušíme nadzdvihnutím, pokud začnou chytat barvu do růžova, ven s nimi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů