Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka
Potřebovala jsem rychlou svačinku, podmínkou byla rychlost přípravy a hlavně, aby se držela dobře v ručičce. Dýně a vůně skořice k podzimu prostě patří, jablíček máme plný sklep, takže volba náplně byla jasná.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo, rostlinná alternativa | 80 g |
dýně Hokkaido | 88 g |
jablečné pyré | 126 g |
hladká mouka špaldová | 290 g |
sirup datlový | 2 lžíce |
skořice mletá | 2 lžičky |
jablka | 2 kusy |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni s jablky nastrouháme najemno, přidáme skořici, mouku, tuk, propracujeme v tvárné, nelepivé těsto, dosladíme dle chuti datlovým sirupem, opět propracujeme. Dle potřeby podsypeme moukou, já použila přibližně 2-3 hrsti. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
-
Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vytvarujeme v dlaních malé kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a pomocí například paličky z hmoždíře zatlačíme, aby nám vznikl uprostřed těsta dolík, který budeme plnit. Pokud bude docházet k lepení či trhání, pomoučníme si paličku moukou nebo lehce potřeme olejem. Vzniklé důlky naplníme směsí nastrouhaných jablek a skořice.
-
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Vyzkoušíme nadzdvihnutím, pokud začnou chytat barvu do růžova, ven s nimi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů