Potřebovala jsem rychlou svačinku, podmínkou byla rychlost přípravy a hlavně, aby se držela dobře v ručičce.
Dýně a vůně skořice k podzimu prostě patří, jablíček máme plný sklep, takže volba náplně byla jasná.
- 45m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
88 g |
88 g |
126 g |
126 g |
290 g |
290 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni s jablky nastrouháme najemno, přidáme skořici, mouku, tuk, propracujeme v tvárné, nelepivé těsto, dosladíme dle chuti datlovým sirupem, opět propracujeme. Dle potřeby podsypeme moukou, já použila přibližně 2-3 hrsti.
Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
-
Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vytvarujeme v dlaních malé kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a pomocí například paličky z hmoždíře zatlačíme, aby nám vznikl uprostřed těsta dolík, který budeme plnit. Pokud bude docházet k lepení či trhání, pomoučníme si paličku moukou nebo lehce potřeme olejem. Vzniklé důlky naplníme směsí nastrouhaných jablek a skořice.
-
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Vyzkoušíme nadzdvihnutím, pokud začnou chytat barvu do růžova, ven s nimi.
Makronutrienty
79%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 735 kJ | 692 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,9 g
5,83 g |
31 g
5,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,29 SVJ | 3,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,16 g
0,755 g |
3,92 g
0,711 g |
Bílkoviny | 4,48 g | 4,22 g |
Sůl | 0,051 g | 0,048 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů