Dýňovo rajčatové sugo
Použití do rajské omáčky, pod maso, na plněné papriky. Děkujeme Elišce Vinořince za recept:)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Polevy, krémy, náplně
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 1 kg |
cibule červená | 1 kus |
dýně Hokkaido | 0,5 kusu |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 300 ml |
Postup přípravy
-
1 kg rajčat spařit, oloupat. Nakrájet 1 větší červenou cibuli, zpěnit a dát 1/2 menší hokaido dýně. Zlehka opéct, přidat rajčata, zalít vývarem a pomalu vařit dokud nezměkne dýně. Pak již jen stačí rozmixovat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů