Použití do rajské omáčky, pod maso, na plněné papriky.
Děkujeme Elišce Vinořince za recept:)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
300 ml |
300 ml |
Postup přípravy
-
1 kg rajčat spařit, oloupat. Nakrájet 1 větší červenou cibuli, zpěnit a dát 1/2 menší hokaido dýně. Zlehka opéct, přidat rajčata, zalít vývarem a pomalu vařit dokud nezměkne dýně. Pak již jen stačí rozmixovat.
Makronutrienty
70%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 113 kJ | 218 kJ |
Kalorická hodnota | 27 kcal | 52,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,46 g
2,49 g |
8,61 g
4,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,446 SVJ | 0,861 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,03 g
0,604 g |
1,99 g
1,17 g |
Bílkoviny | 0,868 g | 1,68 g |
Sůl | 0,078 g | 0,151 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů