- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
800 ml |
800 ml |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, nakrájíme na měsíčky, cuketu nakrájíme na nudličky, cibulku na kolečka.
-
Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut, zahustíme Hraškou rozmíchanou v trošce studené vody, solíme a povaříme. Nakonec do polévky vložíme nakrájenou petrželovou nať.
-
Místo Hrašky můžeme použít na zahuštění hladkou mouku, ale s Hraškou polévka chutná víc po zelenině a je lehčí.
Makronutrienty
76%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 111 kJ | 223 kJ |
Kalorická hodnota | 26,6 kcal | 53,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,12 g
1,02 g |
10,3 g
2,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,512 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,228 g
0,035 g |
0,458 g
0,071 g |
Bílkoviny | 1,42 g | 2,85 g |
Sůl | 0,66 g | 1,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů