Dýňové truffles s pomerančovo-rumovou příchutí (paleo, vegan)
- 4h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
85 g |
85 g |
60 g |
60 g |
45 ml |
45 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
35 g |
35 g |
Poleva | |
60 g |
60 g |
Postup přípravy
-
Příprava dýňového pyré
1 menší dýni (lze použít máslovou, hokkaido, na vaření…) jsem rozpůlila, zbavila semínek, nakrájela na kostičky a dala péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi hodinu. Nechala jsem vychladnout a v kuchyňském robotu jsem dýni rozmixovala na pyré.
-
Mandlové máslo, dýňové pyré a kokosový olej jsem tyčovým mixérem rozmixovala na kaši, do které jsem vmíchala ostatní ingredience a připravila těsto. S těstem se ihned velmi dobře pracuje, a tak jsem z něho vyválela kuličky a nechala je 2 hodiny odpočívat v lednici. Následně jsem rozpustila čokoládu a kuličky napíchnuté na párátko jsem v čokoládě obalila a dala napíchnutou stranou dolů na pečící papír.
-
Kuličky posypu pomerančovou kůrou a dám ztuhnout do chladu.
-
V lednici vydrží týden až dva a v mrazáku až 3 měsíce.
Makronutrienty
33%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 121 kJ | 228 kJ |
Kalorická hodnota | 507 kcal | 54,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,2 g
9,15 g |
2,6 g
0,982 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,42 SVJ | 0,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,6 g
18,9 g |
4,14 g
2,02 g |
Bílkoviny | 9,82 g | 1,05 g |
Sůl | 0,436 g | 0,047 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů