Dýňové tolárky
Na českém trhu najdete během zimního období hned několik druhů dýní, které můžete v kuchyni využít na mnoho různých způsobů, a to jak do sladkých, tak i slaných receptů. Jedinou dýní, kterou běžně seženete během celého roku, je dýně máslová. Z ní si můžete vyrobit například tyto skvělé dýňové tolárky, které se hodí jako příloha k omáčkám místo knedlíků. Můžete si je upravit také na sladko jako lívance. Dýňové tolárky lze stejně dobře vytvořit i z dýně hokkaido, která má navíc tu výhodu, že se nemusí loupat.
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 1 kus |
tapioková mouka | 200 g |
vajíčka | 3 kusy |
sůl | 2 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 150°C. Dýni zbavíme slupky a jader, rozkrájíme na menší kusy a dáme péct přibližně na hodinu, dokud dýně nezměkne.
-
Upečenou dýni rozmixujeme a přimícháme vejce, mouku a sůl. Tolárky smažíme na pánvi s trochou sádla nebo másla asi 1 minutu z každé strany.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů