Dýňové tolárky

Recepty pro život

Na českém trhu najdete během zimního období hned několik druhů dýní, které můžete v kuchyni využít na mnoho různých způsobů, a to jak do sladkých, tak i slaných receptů. Jedinou dýní, kterou běžně seženete během celého roku, je dýně máslová. Z ní si můžete vyrobit například tyto skvělé dýňové tolárky, které se hodí jako příloha k omáčkám místo knedlíků. Můžete si je upravit také na sladko jako lívance. Dýňové tolárky lze stejně dobře vytvořit i z dýně hokkaido, která má navíc tu výhodu, že se nemusí loupat.

Dýňové tolárky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně máslová 1 kus
tapioková mouka 200 g
vajíčka 3 kusy
sůl 2 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 150°C. Dýni zbavíme slupky a jader, rozkrájíme na menší kusy a dáme péct přibližně na hodinu, dokud dýně nezměkne.

  2. Upečenou dýni rozmixujeme a přimícháme vejce, mouku a sůl. Tolárky smažíme na pánvi s trochou sádla nebo másla asi 1 minutu z každé strany.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů