- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
Rizoto | |
600 g |
600 g |
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 160 g |
160 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na teflonové pánvi.
-
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky.
Rýži nasucho opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.
Podlijeme vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
Když je rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná konzistence by měla být krémová.
Makronutrienty
50%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 496 kJ | 1 734 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 414 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,1 g
1,42 g |
45,8 g
4,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,31 SVJ | 4,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,43 g
1,5 g |
8,48 g
5,25 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 37 g |
Sůl | 1,52 g | 5,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů