DÝŇOVÉ ŘEZY - LC
V tomto lowcarb dezertu se všechny chutě skvěle prolnuly a krásně se doplňují - dýňový korpus s kešu moukou je jemný, potřený výraznějším borůvkovým džemem a vše zakončuje jemný nadýchaný krém. Na více mých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýňové pyré | 250 g |
vajíčka | 4 kusy |
mléko plnotučné | 100 ml |
máslo čerstvé | 40 g |
mouka z kešu ořechů | 180 g |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
vanilkový lusk | 0,5 kusu |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
želatina | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci, mlékem a rozpuštěným máslem a postupně přidáme zbylé sypké ingredience. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° zhruba 30 - 35 minut.
-
Po vychladnutí korpus pomažeme lowcarb borůvkovým džemem. Krém: vše spolu vyšleháme do nadýchaného krému a naneseme na vrstvu z džemu. ➡️ necháme do druhého dne v lednici a poté krájíme na řezy
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů