Krásně barevný lowcarb oběd, děkujeme Kateřině Hlávkové za recept :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Noky | |
---|---|
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Omáčka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
400 g |
400 g |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Noky: 400g máslové dýně upečené v troubě doměkka rozmixuju, přidám dvě vejce, 100g strouhané mozzarelly, 50g mandlové mouky, 5 g psylia-1PL. Smíchám, přidám sůl a pepř. Nechám chvíli odstát.
Na pečící papír dělám malé noky a upeču v troubě.
-
Na cuketovou omáčku jsem nejdříve opekla 3plátky masa na másle s kapkou olivového oleje. Použila jsem vepřovou kotletu,ale může být i kuřecí. Ve výpeku jsem opekla 1,5cibule na kostičky, přidala jsem tři stroužky česneku, 200g strouhané cukety. Podlila vodou, přidala maso a dusila do měkka.
-
Maso jsem vyndala, přidala 100ml smetany na vaření a menší nastrouhaný hermelín. Nechala jsem provařit a pak rozmixovala dohladka.
-
Omáčka je velmi variabilní, místo hermelínu se dá použít třeba niva nebo bylinky, hořčice, prostě cokoliv - cuketa nemá výraznou chuť, takže je báječná jako základ omáček a navíc krásně zahustí.
Fazolky jsou jen uvařené ve vodě.
Makronutrienty
18%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 670 kJ | 3 582 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 856 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,68 g
1,31 g |
25 g
6,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,468 SVJ | 2,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
3,88 g |
63,2 g
20,8 g |
Bílkoviny | 9,4 g | 50,3 g |
Sůl | 0,402 g | 2,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů