Dýňové noky, fazolky a kotleta s cuketovou omáčkou s hermelínem

Krásně barevný lowcarb oběd, děkujeme Kateřině Hlávkové za recept :)

Dýňové noky, fazolky a kotleta s cuketovou omáčkou s hermelínem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
dýně máslová 400 g
vajíčka 2 kusy
mozzarella 100 g
mandlová mouka 50 g
psylium 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžíce
vepřová pečeně bez kosti 400 g
cibule 1,5 kusů
česnek stroužky 3 kusy
cuketa 200 g
smetana na vaření 100 g
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 100 g

Postup přípravy

  1. Noky: 400g máslové dýně upečené v troubě doměkka rozmixuju, přidám dvě vejce, 100g strouhané mozzarelly, 50g mandlové mouky, 5 g psylia-1PL. Smíchám, přidám sůl a pepř. Nechám chvíli odstát. Na pečící papír dělám malé noky a upeču v troubě.

  2. Na cuketovou omáčku jsem nejdříve opekla 3plátky masa na másle s kapkou olivového oleje. Použila jsem vepřovou kotletu,ale může být i kuřecí. Ve výpeku jsem opekla 1,5cibule na kostičky, přidala jsem tři stroužky česneku, 200g strouhané cukety. Podlila vodou, přidala maso a dusila do měkka.

  3. Maso jsem vyndala, přidala 100ml smetany na vaření a menší nastrouhaný hermelín. Nechala jsem provařit a pak rozmixovala dohladka.

  4. Omáčka je velmi variabilní, místo hermelínu se dá použít třeba niva nebo bylinky, hořčice, prostě cokoliv - cuketa nemá výraznou chuť, takže je báječná jako základ omáček a navíc krásně zahustí. Fazolky jsou jen uvařené ve vodě.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů