Dýňové noky, fazolky a kotleta s cuketovou omáčkou s hermelínem
Krásně barevný lowcarb oběd, děkujeme Kateřině Hlávkové za recept :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně máslová | 400 g |
vajíčka | 2 kusy |
mozzarella | 100 g |
mandlová mouka | 50 g |
psylium | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
vepřová pečeně bez kosti | 400 g |
cibule | 1,5 kusů |
česnek stroužky | 3 kusy |
cuketa | 200 g |
smetana na vaření | 100 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 100 g |
Postup přípravy
-
Noky: 400g máslové dýně upečené v troubě doměkka rozmixuju, přidám dvě vejce, 100g strouhané mozzarelly, 50g mandlové mouky, 5 g psylia-1PL. Smíchám, přidám sůl a pepř. Nechám chvíli odstát. Na pečící papír dělám malé noky a upeču v troubě.
-
Na cuketovou omáčku jsem nejdříve opekla 3plátky masa na másle s kapkou olivového oleje. Použila jsem vepřovou kotletu,ale může být i kuřecí. Ve výpeku jsem opekla 1,5cibule na kostičky, přidala jsem tři stroužky česneku, 200g strouhané cukety. Podlila vodou, přidala maso a dusila do měkka.
-
Maso jsem vyndala, přidala 100ml smetany na vaření a menší nastrouhaný hermelín. Nechala jsem provařit a pak rozmixovala dohladka.
-
Omáčka je velmi variabilní, místo hermelínu se dá použít třeba niva nebo bylinky, hořčice, prostě cokoliv - cuketa nemá výraznou chuť, takže je báječná jako základ omáček a navíc krásně zahustí. Fazolky jsou jen uvařené ve vodě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů