Dýňové noky, fazolky a kotleta s cuketovou omáčkou s hermelínem

Dýňové noky, fazolky a kotleta s cuketovou omáčkou s hermelínem

Krásně barevný lowcarb oběd, děkujeme Kateřině Hlávkové za recept :)

Postup přípravy

  1. Noky: 400g máslové dýně upečené v troubě doměkka rozmixuju, přidám dvě vejce, 100g strouhané mozzarelly, 50g mandlové mouky, 5 g psylia-1PL. Smíchám, přidám sůl a pepř. Nechám chvíli odstát.

    Na pečící papír dělám malé noky a upeču v troubě.

  2. Na cuketovou omáčku jsem nejdříve opekla 3plátky masa na másle s kapkou olivového oleje. Použila jsem vepřovou kotletu,ale může být i kuřecí. Ve výpeku jsem opekla 1,5cibule na kostičky, přidala jsem tři stroužky česneku, 200g strouhané cukety. Podlila vodou, přidala maso a dusila do měkka.

  3. Maso jsem vyndala, přidala 100ml smetany na vaření a menší nastrouhaný hermelín. Nechala jsem provařit a pak rozmixovala dohladka.

  4. Omáčka je velmi variabilní, místo hermelínu se dá použít třeba niva nebo bylinky, hořčice, prostě cokoliv - cuketa nemá výraznou chuť, takže je báječná jako základ omáček a navíc krásně zahustí.

    Fazolky jsou jen uvařené ve vodě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte