Lahodný dezert v čase dýní, zkuste :)
- 25m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
5 kusů |
5 kusů |
110 g |
110 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
250 g |
250 g |
(hokaido uvařená jako brambory a rozmixovaná dohladka) 150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, promícháme a necháme. Odebereme 3 lžíce sladidla a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme se žloutky do husté pěny. Mleté mandle promícháme s guarovou gumou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme vlažnou čokoládu s máslem, přidáme mandlovou směs a umícháme husté těsto. Poté vmícháme 3 lžíce bílkového sněhu, půjde to ztuha, bude to klouzat a lepit, ale nakonec se směs stane poddajnou. Vmícháme další 3 lžíce a postup opakujeme, až zbyde polovina sněhu, kterou do těsta vpravíme opatrným převracením. Odebereme stranou devět lžiček.
-
Těstem naplníme malý plech vyložený papírem na pečení. Všechny suroviny na náplň mimo tvarohu promixujeme tyčovým mixérem a nakonec vmícháme tvaroh. Návršíme na těsto. Odložené těsto lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě a lžičkou nandáme navrch. Pomocí špejle několikrát promícháme. Dáme péct přibližně na 40 min. Jestli je upečeno zkusíme špejlí. Zabodneme ji doprostřed plechu a po vytažení na ní nesmí ulpívat neupečené těsto.
Makronutrienty
29%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 058 kJ | 1 353 kJ |
Kalorická hodnota | 253 kcal | 323 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
3,22 g |
15,3 g
4,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,8 g
8,07 g |
25,3 g
10,3 g |
Bílkoviny | 9,5 g | 12,1 g |
Sůl | 0,227 g | 0,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů