Na jaře je nejvyšší čas začít likvidovat poslední zbytky z mrazáku, aby bylo místo na další sezónu. A tak jsem vytáhla dýňové pyré a borůvky a byla z toho výtečná snídaně.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
70 g |
70 g |
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Omáčka | |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Do vyšší nádoby dejte všechny ingredience, banán pokrájejte na kousky. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladkého těsta. Rozpalte si kontaktní gril a lžící tvořte minilívanečky, které opečte z každé strany cca minutu.
-
Jakmile budou krásně zlatavé, přendejte na talíř a dopečte stejným způsobem i zbytek těsta. Mezitím si do malého rendlíčku nasypte borůvky a podlejte je troškou vody. Nechte na sporáku ohřát tak, aby se voda částečně zredukovala a zůstala spíše sirupovitá hmota (trvá to pár minut).
-
Pak už jen lívanečky pěkně naskládejte na talíř, zakápněte agáve sirupem a polejte horkými borůvkami. Dobrou chuť.
Makronutrienty
70%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 495 kJ | 959 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 229 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,4 g
5,67 g |
35,7 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,84 SVJ | 3,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,08 g
1,12 g |
5,96 g
2,16 g |
Bílkoviny | 4,73 g | 9,16 g |
Sůl | 0,162 g | 0,313 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů