Dýňové kari s cizrnou

Dáša

Dýňové kari s cizrnou

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
rýžový olej 3 lžíce
dýně máslová 500 g
cizrna, sterilovaná 440 g
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 400 mg
kořenicí směs kari, jemné 3 lžičky
římský kmín mletý, cumin 1 lžička
kokosové mléko 400 ml
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, oloupanou dýni nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte na rozpálený olej cibuli a rychle orestujte, nechte jen zesklovatět. Přidejte dýni a 5 minut restujte. Poté přidejte kari a římský kmín, pár vteřin orestujte a zalijte kokosovým mlékem. Do kari přidejte sterilovaná rajčata a cizrnu. Nechte asi 10 minut provařit. Pak už jen dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů