Dýňové kari s cizrnou
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
rýžový olej | 3 lžíce |
dýně máslová | 500 g |
cizrna, sterilovaná | 440 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 400 mg |
kořenicí směs kari, jemné | 3 lžičky |
římský kmín mletý, cumin | 1 lžička |
kokosové mléko | 400 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, oloupanou dýni nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte na rozpálený olej cibuli a rychle orestujte, nechte jen zesklovatět. Přidejte dýni a 5 minut restujte. Poté přidejte kari a římský kmín, pár vteřin orestujte a zalijte kokosovým mlékem. Do kari přidejte sterilovaná rajčata a cizrnu. Nechte asi 10 minut provařit. Pak už jen dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů