Dýňové kari - LC

Jídelní plán

Skvělá nízkosacharidová příloha či oběd/večeře v low carb stylu...děkujeme za skvělý recept Sáře Ňuniesové :)

Dýňové kari - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
dýně 1 kus
cibule 4 kusy
cibule sladká, šalotka 4 kusy
česnek stroužky 8 kusů
zázvor, čerstvý kořen 2 lžíce
chilli lusky celé 1 g
kurkuma mletá 1 lžička
kořenicí směs garam masala 2 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
limetka 1 kus
olivový olej panenský 2 lžíce
sůl 1 lžička
koriandr čerstvý nať 1 hrst
semínka směs 10 g
ořechy směs jader 20 g

Postup přípravy

  1. V rozpalene troube na 180 peceme 20 minut na kostky nakrajenou dyni (nejlepe na pecicim papire-zlehka osolim, pokapu olivacem).

  2. Mezitim si na panvi osmahneme zazvor, cesnek, cibuli-na sadle/oleji-jak je komu libo. Az se vse provoni, pridame Garam masalu a kurkumu.

  3. Podlejeme smetanou. Pridame chilli papricku (kdo chce). Pomalu varime (dokud se nam nedopece dyne). Vypneme. Pridame pecenou dyni a stavu z 1 limetky. Dosolime a dopeprime dle chuti.

  4. Vyborne s koriandrem a orechy/seminky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů