Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou | Zdravě do plavek
Čekám návštěvu a nevím co dobrého uvařit, obzvlášť když teď jedu výzvu Zdravě do plavek. Z toho důvodu jsem udělala dýňové gnocchi s houbovou omáčkou, které jsem vymazlila k dokonalosti. Je to jeden z těch pracnějších receptů, ale za to je výborný. Určitě doporučuji vyzkoušet a ozbrojit tak návštěvu zdravou dobrotou!
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýňové pyré | 800 g |
mouka cizrnová | 300 g |
mouka pohanková | 300 g |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
sůl | 2 lžičky |
olivový olej | 4 lžíce |
cibule | 1 kus |
petržel kořenová | 3 kusy |
žampiony čerstvé | 500 g |
sůl | 1 lžička |
saturejka sušená | 10 g |
kořenicí směs provensálské bylinky | 0,5 lžičky |
voda | 750 ml |
cuketa | 1 kus |
žampion | 4 kusy |
olivový olej | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Celý postup krok po kroku ve videonávodu:
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů