Dýňové bramboráčky
Dýňové bramboráčky Žádné mastné bramboráky plné mouky a tuku nečekejte, tyhle jsou nutričně daleko výživnější, jelikož obsahují kromě vlákniny ze zeleniny a dokonce i bílkoviny ze Šmakouna.
- 1h
- 15 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 15 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bílkový sýr (šmakoun) mexico | 100 g |
brambory pozdní | 500 g |
cuketa | 130 g |
dýně máslová | 400 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
bazalka čerstvá | 1 snítka |
česnek stroužky | 3 kusy |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 200 g |
hladká mouka žitná | 100 g |
Postup přípravy
-
Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouháme, k nastrouhaným bramborám přidáme jedno celé vejce, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl.
-
Celou směs zeleniny a koření zamícháme a zahustíme žitnou moukou. Na pánvi si rozehřejeme ghí, když je dostatečně rozehřáté naneseme na pánev připravené těsto a rovnoměrně z obou stran opečeme. Tip: Ideální přílohou je kysané zelí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů