Dýňové bramboráčky

šmakoun

Dýňové bramboráčky Žádné mastné bramboráky plné mouky a tuku nečekejte, tyhle jsou nutričně daleko výživnější, jelikož obsahují kromě vlákniny ze zeleniny a dokonce i bílkoviny ze Šmakouna.

Dýňové bramboráčky

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
bílkový sýr (šmakoun) mexico 100 g
brambory pozdní 500 g
cuketa 130 g
dýně máslová 400 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 lžička
bazalka čerstvá 1 snítka
česnek stroužky 3 kusy
paprika sladká mletá 1 lžíce
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 200 g
hladká mouka žitná 100 g

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouháme, k nastrouhaným bramborám přidáme jedno celé vejce, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl.

  2. Celou směs zeleniny a koření zamícháme a zahustíme žitnou moukou. Na pánvi si rozehřejeme ghí, když je dostatečně rozehřáté naneseme na pánev připravené těsto a rovnoměrně z obou stran opečeme. Tip: Ideální přílohou je kysané zelí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů