Dýňové bramboráčky
Žádné mastné bramboráky plné mouky a tuku nečekejte, tyhle jsou nutričně daleko výživnější, jelikož obsahují kromě vlákniny ze zeleniny a dokonce i bílkoviny ze Šmakouna.
- 1h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
130 g |
130 g |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 snítka |
1 snítka |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
na smažení 200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouháme, k nastrouhaným bramborám přidáme jedno celé vejce, najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl.
-
Celou směs zeleniny a koření zamícháme a zahustíme žitnou moukou. Na pánvi si rozehřejeme ghí, když je dostatečně rozehřáté naneseme na pánev připravené těsto a rovnoměrně z obou stran opečeme.
Tip: Ideální přílohou je kysané zelí.
Makronutrienty
47%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 814 kJ | 765 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
0,768 g |
14,5 g
0,722 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
8,89 g |
13,2 g
8,36 g |
Bílkoviny | 3,24 g | 3,05 g |
Sůl | 0,503 g | 0,473 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů