Dýňová roláda - LC

Sladce nesladce

Dělávala jsem ji i před LC. Je to další z předělaných receptů, kde návštěva nepozná, že je nízkosacharidový. Když ji navíc necháte přes noc odležet, chutě se dokonale prolnou. Https://facebook.com/sladcenesladce/

Dýňová roláda - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
xylitol 30 g
mouka kokosová 20 g
mandle mleté 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
soda jedlá 0,5 lžičky
skořice mletá 0,5 lžičky
zázvor sušený mletý 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
dýňové pyré 150 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
mascarpone 250 g
ořechy vlašské 50 g
xylitol 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 180°C. Vejce a erythritol šlehejte po dobu 5-10 minut. Smíchejte všechny suché přísady. K vyšlehaným vejcím přidejte dýňové pyré a pak i sypkou směs. Pracujte rychle, aby nespadla pěna. Těsto rozetřete na plech s pečícím papírem potřebným olejem. Pečte 10min.

  2. Vyndejte z trouby, ořízněte boky a překlopte na utěrku posypanou kokosovou moukou. Stáhněte papír a roládu s pomocí útěrky zarolujte. Nechte vychladnout.

  3. Ořechy nasekejte na hrubo a dejte je na chvíli rozvonět do ještě horké trouby. Smetanu ke šlehání vyšlehejte(můžete přidat ztužovač). Mascarpone vyšlehejte se sladidlem a vanilkovým aroma. Obojí smíchejte a rozetřete na vychladlý korpus. Posypte vychladlými ořechy a zarolujte. Zabalte do fólie a utáhněte. Nechte chladit přes noc. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů