Dýňová polévka z Hokkaido
Jednoduchá polévka z dýně Hokkaido
- 40m
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 20 g |
cibule | 0,5 kusu |
petržel kořenová | 50 g |
mrkev | 70 g |
celer | 70 g |
dýně Hokkaido | 600 g |
voda | 2 litry |
sůl | 1 lžíce |
tymián | 0,5 lžičky |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na másle, přidáme vodu, dýni, sůl a koření, vaříme do měkka. Rozmixujeme a případně dochutíme.
-
Na talíři lze obohatit dýňovými semínky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů