Dýňová polévka s parmezánem a bazalkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dýňová polévka s parmezánem a bazalkou

Začíná podzimní dýňování :)

Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla potopená, ale ne víc. Uvaříme doměkka.

  2. K dýni přidáme mouku, mléko a rozmixujeme. Ochutíme muškátovým květem, oříškem, solí a pepřem.

    Polévku vrátíme na sporák a necháme na mírné teplotě vařit ještě 5 minut. Když je polévka moc hustá, můžeme naředit mlékem.

  3. Polévku naservírujeme na misky, posypeme na jemno nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem. Nakonec ozdobíme celými lístky bazalky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte