Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dýňové polévky není nikdy dost - sytý a dietní oběd či večeře.

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 800 g
voda 1 000 ml
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
hladká mouka pšeničná 20 g
muškátový ořech mletý 1 g
výhonky, směs klíčků 150 g
bazalka čerstvá 50 g
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, vydlabeme měkký vnitřek. Loupat se nemusí. Nakrájíme na kostičky a vaříme v 1 l vody doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut.

  2. Jakmile je dýně měkká, sundáme ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky a rozmixujeme. · Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Necháme probublávat asi 5 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu.

  3. Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů