Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Dýňové polévky není nikdy dost - sytý a dietní oběd či večeře.
- 45m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Halloween
- Historické
- Mixér
- Obědy a večeře
- Polévky
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 800 g |
voda | 1 000 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
hladká mouka pšeničná | 20 g |
muškátový ořech mletý | 1 g |
výhonky, směs klíčků | 150 g |
bazalka čerstvá | 50 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme, vydlabeme měkký vnitřek. Loupat se nemusí. Nakrájíme na kostičky a vaříme v 1 l vody doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut.
-
Jakmile je dýně měkká, sundáme ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky a rozmixujeme. · Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Necháme probublávat asi 5 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu.
-
Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů