Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Dýňové polévky není nikdy dost - sytý a dietní oběd či večeře.

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, vydlabeme měkký vnitřek. Loupat se nemusí. Nakrájíme na kostičky a vaříme v 1 l vody doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut.

  2. Jakmile je dýně měkká, sundáme ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky a rozmixujeme.

    · Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Necháme probublávat asi 5 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu.

  3. Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte