Podzimní klasika...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 000 ml |
1 000 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna potopená. Vaříme až změkne.
-
Uvařenou dýni rozmixujeme spolu s hladkou moukou. Jestli je moc hustá, přidáme vývar. Vrátíme na sporák a přidáme mléko. Všechno ještě převaříme.
-
Servírujeme se lžící zakysané smetany, nasekanými bylinkami a posypané granolou.
Makronutrienty
61%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 169 kJ | 710 kJ |
Kalorická hodnota | 40,4 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,26 g
2,14 g |
22,1 g
8,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,526 SVJ | 2,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,76 g
0,459 g |
7,41 g
1,93 g |
Bílkoviny | 1,59 g | 6,68 g |
Sůl | 0,963 g | 4,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů