Dýňová polévka s kuřecím vývarem a granolou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Podzimní klasika...

Dýňová polévka s kuřecím vývarem a granolou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
vývar drůbeží domácí 1 000 ml
sůl 1 lžička
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
zakysaná smetana 4 lžíce
petrželka, petrželová nať 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna potopená. Vaříme až změkne.

  2. Uvařenou dýni rozmixujeme spolu s hladkou moukou. Jestli je moc hustá, přidáme vývar. Vrátíme na sporák a přidáme mléko. Všechno ještě převaříme.

  3. Servírujeme se lžící zakysané smetany, nasekanými bylinkami a posypané granolou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů