Dýňová polévka s kuřecím vývarem a granolou
Podzimní klasika...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kus |
vývar drůbeží domácí | 1 000 ml |
sůl | 1 lžička |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
zakysaná smetana | 4 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem tak, aby byla všechna potopená. Vaříme až změkne.
-
Uvařenou dýni rozmixujeme spolu s hladkou moukou. Jestli je moc hustá, přidáme vývar. Vrátíme na sporák a přidáme mléko. Všechno ještě převaříme.
-
Servírujeme se lžící zakysané smetany, nasekanými bylinkami a posypané granolou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů