Dýňová polévka - LC

Laduš

Dýňová polévka - LC

Rozhodla jsem se polévku směřovat trochu do Indie a udělala jsem dobře. Kvůli příteli jsem to s kořením moc nepřeháněla, je tam cítit v takové příjemné rovině. O něco dominantnější je pikantnost, která však není přehnaná. Ve výsledku je to velmi lahodná polévka, která obzvlášť v chladném počasí zahřeje. Přítel si dokonce ještě přidal.

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém tuku jsem orestovala cibuli dozlatova. Ke konci jsem přidala česnek. Poté jsem přidala sypké koření se zázvorem a protlakem a nechala ještě trochu zarestovat.

    Pokud se vám koření přichytí ke dnu, nedělejte si hlavu, je to normální. Ono se to pak s tekutinou krásně pustí.

    Do kastrolu jsem vložila dýni, přilila vývar (pokud je třeba, přilijte ještě i vodu) a pořádně vše promíchala. Nechala jsem vařit do změknutí dýně, asi 20 minut.

  2. Odstavila jsem z ohně a vše důkladně promixovala tyčovým mixérem. Vrátila jsem kastrol zpět na plotnu, přidala kokosové mléko, dle chuti osolila a nechala ještě krátce provařit.

    Na talíři jsem polévku ozdobila nasucho opraženými dýňovými semínky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte