Dýňová polévka - LC

Laduš

Rozhodla jsem se polévku směřovat trochu do Indie a udělala jsem dobře. Kvůli příteli jsem to s kořením moc nepřeháněla, je tam cítit v takové příjemné rovině. O něco dominantnější je pikantnost, která však není přehnaná. Ve výsledku je to velmi lahodná polévka, která obzvlášť v chladném počasí zahřeje. Přítel si dokonce ještě přidal.

Dýňová polévka - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
zázvor, čerstvý kořen 2 cm
koriandr mletý 0,5 lžičky
kořenicí směs garam masala 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 0,5 lžičky
kurkuma mletá 0,5 lžičky
rajský protlak 1 lžíce
vývar zeleninový domácí 500 ml
kokosové mléko 200 ml
sůl 3 špetky
dýňová semínka 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém tuku jsem orestovala cibuli dozlatova. Ke konci jsem přidala česnek. Poté jsem přidala sypké koření se zázvorem a protlakem a nechala ještě trochu zarestovat. Pokud se vám koření přichytí ke dnu, nedělejte si hlavu, je to normální. Ono se to pak s tekutinou krásně pustí. Do kastrolu jsem vložila dýni, přilila vývar (pokud je třeba, přilijte ještě i vodu) a pořádně vše promíchala. Nechala jsem vařit do změknutí dýně, asi 20 minut.

  2. Odstavila jsem z ohně a vše důkladně promixovala tyčovým mixérem. Vrátila jsem kastrol zpět na plotnu, přidala kokosové mléko, dle chuti osolila a nechala ještě krátce provařit. Na talíři jsem polévku ozdobila nasucho opraženými dýňovými semínky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů