Dýňová polévka je již klasika. Dle koření, které použijete, může mít mnoho chutí a vůní, nebojte se experimentovat.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
pokud nemáte vývar stačí jen voda 1 litr |
1 litr |
2 kusy |
2 kusy |
3 snítky |
3 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Omytou dýni (není nutné okrajovat slupku) uvaříme do měkka ve vývaru nebo ve vodě společně s kořením. Necháme lehce zchladnout a umixujeme tyčovým mixérem. Do polévky přidáme šlehačku a ještě prohřejeme.
Makronutrienty
44%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 243 kJ | 676 kJ |
Kalorická hodnota | 58,1 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,65 g
2,11 g |
12,9 g
5,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,465 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,9 g
2,38 g |
10,9 g
6,63 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 5,49 g |
Sůl | 0,362 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů