Dýňová pánev s kuřecím masem
Vše v jednom hrnci, dýně (hokaidó nebo máslová) s kuřecím (krůtím) masem, špenátem a smetanou
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej | 25 ml |
cibule | 120 g |
dýně Hokkaido | 600 g |
česnek stroužky | 3 stroužky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 120 g |
špenát, čerstvé listy | 75 g |
sůl | 3 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
kuřecí stehenní řízek | 360 g |
Postup přípravy
-
Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli. Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte. Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm. Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět. Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut). Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů