Dýňová pánev s kuřecím masem

Ivanka Giovanni

Vše v jednom hrnci, dýně (hokaidó nebo máslová) s kuřecím (krůtím) masem, špenátem a smetanou

Dýňová pánev s kuřecím masem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
olivový olej 25 ml
cibule 120 g
dýně Hokkaido 600 g
česnek stroužky 3 stroužky
smetana ke šlehání, šlehačka 120 g
špenát, čerstvé listy 75 g
sůl 3 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
kuřecí stehenní řízek 360 g

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli.
Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte.
Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm.
Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět.
Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut).
Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.

    Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli. Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte. Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm. Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět. Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut). Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů