Vše v jednom hrnci, dýně (hokaidó nebo máslová) s kuřecím (krůtím) masem, špenátem a smetanou
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Suroviny | |
---|---|
25 ml |
25 ml |
120 g |
120 g |
600 g |
600 g |
3 stroužky |
3 stroužky |
120 g |
120 g |
75 g |
75 g |
3 špetky |
3 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
360 g |
360 g |
Postup přípravy
-
Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli.
Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte.
Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm.
Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět.
Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut).
Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.
Makronutrienty
27%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 401 kJ | 1 752 kJ |
Kalorická hodnota | 95,9 kcal | 419 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,55 g
1,93 g |
19,8 g
8,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,455 SVJ | 1,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,13 g
2,43 g |
26,8 g
10,6 g |
Bílkoviny | 6,28 g | 27,4 g |
Sůl | 0,286 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů