Dýňová kaše se smetanou, ořechy a křupavou šalvějí

Jídelní plán

Úžasná a jednoduchá příloha k čemukoliv:) Krásně barevná a moc dobrá...

Dýňová kaše se smetanou, ořechy a křupavou šalvějí

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
ořechy vlašské 2 hrsti
šalvěj lékařská, list 1 snítka
olej z lískových ořechů 2 lžíce
vepřové sádlo 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme od jadérek. Rozkrájíme na větší kostky a ve troše vody udusíme se smetanou. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Jakmile je dýně měkká, rozmačkáme ji jako brambory nebo rozmixujeme na pyré.

  2. Na pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy. Potom přidáme lžičku sádla a na ní do křupava opražíme lísky šalvěje. Ořechy i šalvějí posypeme hotovou dýni a zakápneme oříškovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů