Dýňová kaše se smetanou, ořechy a křupavou šalvějí
Úžasná a jednoduchá příloha k čemukoliv:) Krásně barevná a moc dobrá...
- 15m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
šalvěj lékařská, list | 1 snítka |
olej z lískových ořechů | 2 lžíce |
vepřové sádlo | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni očistíme od jadérek. Rozkrájíme na větší kostky a ve troše vody udusíme se smetanou. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Jakmile je dýně měkká, rozmačkáme ji jako brambory nebo rozmixujeme na pyré.
-
Na pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy. Potom přidáme lžičku sádla a na ní do křupava opražíme lísky šalvěje. Ořechy i šalvějí posypeme hotovou dýni a zakápneme oříškovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů