Dýňová kaše s ovocem

Jídelní plán

Dýně na sladko? Jasně:) A třeba na způsob ranní kaše s ovocem. Recept je snadný, zvládne ho i úplný začátečník a hotovo je za pár minut.

Dýňová kaše s ovocem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
dýně 180 g
smetana na vaření 100 g
vanilkový extrakt 1 lžička
skořice mletá 0,5 lžičky
kardamom mletý 2 špetky
hřebíček celý 1 kus
borůvky 20 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
mandle blanšírované 1 lžíce
máslo 1 oříšek

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, pokud máte Hokkaidó, loupat nemusíte. Rozkrájíme na kostky, přidáme koření a zalijeme jedním hrnkem vody. Část skořice si necháme na zdobení. Dýni pod pokličkou uvaříme do měkka. Vyndáme hřebíček. Přidáme smetanu, vejce a rozmixujeme dohladka. Dále už nevaříme, vajíčko by se srazilo. Na talíři obložíme máslem, skořicí, borůvkami a mandlovými lupínky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů