Dýňová kaše s ovocem
Dýně na sladko? Jasně:) A třeba na způsob ranní kaše s ovocem. Recept je snadný, zvládne ho i úplný začátečník a hotovo je za pár minut.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 180 g |
smetana na vaření | 100 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
kardamom mletý | 2 špetky |
hřebíček celý | 1 kus |
borůvky | 20 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
mandle blanšírované | 1 lžíce |
máslo | 1 oříšek |
Postup přípravy
-
Dýni oloupeme, pokud máte Hokkaidó, loupat nemusíte. Rozkrájíme na kostky, přidáme koření a zalijeme jedním hrnkem vody. Část skořice si necháme na zdobení. Dýni pod pokličkou uvaříme do měkka. Vyndáme hřebíček. Přidáme smetanu, vejce a rozmixujeme dohladka. Dále už nevaříme, vajíčko by se srazilo. Na talíři obložíme máslem, skořicí, borůvkami a mandlovými lupínky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů